DAF trucks voor de distributie

Wendbaar, comfortabel en efficiënt


Distributievervoer is maatwerk. Lichte trucks met een korte wielbasis voor optimale wendbaarheid voor de snelle pakketdienst. Zwaardere drie-assers voor de distributie van bouwmaterialen. Bakwagens met een open laadbak, eenvoudige huif of gesloten opbouw, koelbak, drankenopbouw of glasresteel. Met laadklep, -kraan of meeneemheftruck. Trekkers met een gestuurde citytrailer . . .

Maatwerk in distributie

Distributietransport is zo divers als de goederen die vervoerd worden. De keuze van de juiste voertuigspecificatie is daarom essentieel. Bij de DAF dealer bent u daarvoor aan het juiste adres.

Elke transporttoepassing kent zo zijn eigen specifieke eisen. Daarom is iedere DAF truck uniek. Juist ook voor het distributievervoer. En elke DAF is volgens klantspecificaties gebouwd.

Met een ruime keuze aan cabines, chassis, aandrijflijnen en asconfiguraties. En allemaal met dezelfde kwaliteitsstandaard: de allerbeste. Betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid zijn immers essentieel in deze tak van sport. Evenals wendbaarheid, optimaal bedieningsgemak, makkelijke in- en uitstap en een laag brandstofverbruik. En krachtige motoren met een plezierige souplesse, om vlot met het overige verkeer mee te kunnen. Plus natuurlijk het juiste laadvermogen met voldoende reserve, vooral op de vooras. Daarom biedt DAF met de LF en CF series een breed programma distributietrucks.

Voor elke toepassing exact de juiste truck.

DAF LF45 en LF55 van 7,5 tot 21 ton GVM

 

Thuis in stad en regio

De DAF LF is van voor- tot achterbumper ontwikkeld voor het distributiewerk. Met zijn compacte afmetingen, korte draaicirkel en plezierige besturing is de LF wendbaar als geen andere truck. Met motorvermogens van 160 tot 300 pk, kan voor iedere toepassing de juiste krachtbron worden gekozen. Als optie is bovendien aan automatisch schakelende versnellingsbak leverbaar.


Het lage eigen gewicht van de LF zorgt voor het hoogste laadvermogen in zijn klasse, variërend van bijna 4,5 ton bij een GVM van 7,5 ton voor de lichtste LF45, tot 13 ton voor de 18 tons LF55. En de LF55 met gestuurde derde as, combineert een bruto laadvermogen van 15,5 ton met een optimale wendbaarheid. Alle LF’s hebben bovendien voldoende overcapaciteit op de vooras, om overbelasting bij deellading te voorkomen. En met een maximum treingewicht van 32 ton behoort ook een aanhangwagen tot de mogelijkheden. De LF55 is bovendien als trekker leverbaar. Ideaal voor bijvoorbeeld lichte citytrailers.

DAF CF serie

Efficiënte all-rounders

Op basis van hetzelfde doordachte chassisontwerp van de LF biedt ook de CF65 alle eigenschappen die van een distributietruck mogen worden verwacht. Maar dan voorzien van de grotere CF cabine. En moet het zwaarder zijn, dan is er de CF75, die als bakwagen of als trekker ideaal is voor binnenstedelijke en regionale distributie.

Zoals iedere DAF biedt de CF de hoogst mogelijke betrouwbaarheid en een hoog kilometer-rendement. Door optimale inzetbaarheid, lage exploitatiekosten en een hoog laadvermogen, dankzij het lage eigen gewicht. De krachtige en soepele zescilinder lijnmotoren staan borg voor een laag brandstofverbruik. Voeg daarbij de uitmuntende rijeigenschappen, optimale veiligheid dankzij de elektronisch bediende geventileerde DAF schijfremmen en een optimaal comfort, en de CF is de ultieme rijmachine voor de chauffeur. En met zijn lage kosten per kilometer, uiteraard de ideale distributietruck voor de ondernemer.