DAF XF105

Gebouwd voor de lange afstand


Lage kosten per kilometer, de beste rijeigenschappen en een hoge betrouwbaarheid. Dat waren de belangrijkste criteria bij het ontwikkelen van DAF trucks voor de lange afstand. Met een van de grootste cabines in zijn klasse koppelt de XF105 een
ongekend comfort voor de chauffeur aan een optimaal rendement voor de transportondernemer.Een genot om te rijden

De DAF XF105 is een formidabele truck voor de chauffeur en de best denkbare transportoplossing voor de vervoerder.

Een solide investering

De DAF XF105 een formidabele truck voor de chauffeur en de best denkbare transportoplossing voor de vervoerder. Efficiënt, betrouwbaar en duurzaam. En een genot om in te rijden. Met een accuraat stuurgedrag voor een goed gevoel met de weg. Met een elektronisch geregeld remsysteem met schijven rondom en Brake Assist voor een optimale remwerking. En met een keur aan andere veiligheidsverhogende voorzieningen, zoals ACC (Adaptive Cruise Control), FCW (Forward Collision Warning), Vehicle Stability Control, Hill Start Aid (in combinatie met AS-Tronic) of airbag in het stuurwiel.

Ontworpen voor de beste werk- en leefruimte

De XF105 is gebouwd voor het lange afstandstransport. Zijn royale cabine zet de hoogste maatstaven in comfort. Met de keuze uit de ruim bemeten Space Cab en de extra royale Super Space Cab biedt de XF105 een optimale leef-, werk- en opbergruimte. Resultaat: chauffeurs die langer fit blijven.

Hoge standaard in interieurdesign

Het interieur van de XF105 biedt de chauffeur in ieder opzicht de ideale werkplek en leefruimte. Een exclusieve two-tone kleurstelling die het werken en leven in de cabine extra aangenaam maakt. Tot in de kleinste details is rekening gehouden met de wensen en werkomstandigheden van de chauffeur.

Veilig, comfortabel bedieningsgemak

Neem plaats in de comfortabele stoel achter het lekker in de hand liggende stuurwiel en het wordt meteen duidelijk dat veiligheid en bedieningsgemak een hoge prioriteit hebben gehad bij de ontwikkeling van de XF105. Comfort- en veiligheidsvoorzieningen, zoals Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning en het DAF Camera System, maken het rijden veiliger en comfortabeler.

Vermogen voor meer rendement

DAF heeft ter versterking van haar toppositie op het gebied van brandstofefficiency en lage exploitatiekosten, een groot aantal innovaties aan de succesvolle 12.9 liter PACCAR MX-motor geïntroduceerd. Nieuwe zuigers, geoptimaliseerde brandstofinspuiting en een uniek, volledig ingekapseld uitlaatspruitstuk zorgen voor een aanmerkelijk lager brandstofverbruik en daarmee lagere CO2-emissies.

De nieuwe 12,9 liter PACCAR MX motor levert uitmuntende prestaties. Er is keuze uit vermogens van 410 tot 510 pk (300 tot 375 kW) en een hoog koppel van 2.000 tot 2.500 Nm. Het maximumkoppel is beschikbaar van 1.000 tot 1.410 t/min. De geavanceerde 6-cilinder combineert uitstekende prestaties met een laag brandstofverbruik. Toepassing van hoogwaardige materialen en de integratie van diverse functies, resulteren in een grote betrouwbaarheid en duurzaamheid. Met het unieke SMARTbrandstofinjectiesysteem, gecombineerd met DAF SCR Technologie, voldoet de MX-motor aan de strenge Euro 5 en EEV emissie-eisen. De langere service-intervallen van de XF105 dragen nog eens extra bij aan lage kosten per kilometer.

Robuuste aandrijflijn

De uitgebalanceerde aandrijflijn zorgt onder alle omstandigheden voor optimale prestaties bij een laag brandstofverbruik. De XF105 biedt keus uit een handgeschakelde 16-versnellingsbak of de nieuwe generatie AS-Tronic automaat. Standaard sluitstuk van de aandrijflijn is de degelijke DAF hypoid achteras, terwijl voor extra zware toepassingen een as met naafreductie leverbaar is.

Een zuinige motor alleen is nog geen garantie voor een laag brandstofverbruik. Minstens zo belangrijk is een uitgebalanceerde combinatie met versnellingsbak en achteras. Daarom besteedt DAF veel aandacht aan geïntegreerde aandrijflijntechnologie. Een nieuwe intarder en snellere achterasreducties zorgen voor de ideale balans tussen prestaties, efficiëntie en laag gewicht.

Een solide basis

Veel aandacht is besteed aan het chassisontwerp van de XF105. Uitgangspunten daarbij waren, sterkte en duurzaamheid, een laag eigen gewicht voor een hoog laadvermogen en veel ruimte voor brandstoftanks tot 1.500 liter en voor extra apparatuur, zoals compressoren. Dat alles, samen met een breed scala aan asconfiguraties, geeft een solide basis voor elk transport.

Het robuuste XF-chassis is gemaakt van een hoogwaardige staalsoort, buitengewoon sterk en toch licht. Het chassis is volkomen vlak en heeft daarmee de ideale vorm voor iedere opbouw. Om het werk van de carrosseriebouwer zo gemakkelijk mogelijk te maken zijn de gaten voor de bevestiging van de opbouw al in de langsliggers voorgeboord. Een BBM (Body Builder Module) is beschikbaar om de elektrische systemen van het voertuig en de opbouw met elkaar te verbinden.Asconfiguraties

De uitgebreide leveringsprogramma van de XF105 biedt tal van asconfiguraties: twee-, drie- of vierassige trekkers en vrachtautochassis, enkel of dubbel aangedreven. Het programma kent sleepassen met enkele of dubbele bandenmontage, een trekker met voorloopas, trekkers en bakwagens met drie achterassen, uitvoeringen met een gestuurde voorloopas of een gestuurde naloopas. Het zijn een paar voorbeelden van de vele keuzemogelijkheden.

Low-deck trekker

Speciaal voor volumevervoer is een 4 x 2 low-deck trekker leverbaar met een schotelhoogte van slechts 96 cm. De trekker op maat, voor trailers met een inwendige hoogte van bijna drie meter en een laadvolume tot 100 kubieke meter. Deze zogeheten Low Deck- trekker is uitgevoerd met een 7,5 tons vooras met paraboolvering en een 11,5 tons achteras met 4-balgs luchtvering. Daarnaast is als optie ook een vooras met luchtvering leverbaar.