DAF LF serie

De perfecte partner voor distributie


Wendbaar in druk stadsverkeer, een gemakkelijke in- en uitstap en lage eigengewichten voor de hoogste laadvermogens in zijn klasse. Met een kleine draaicirkel en uitstekende manoeuvreerbaarheid, is de DAF LF-serie – met GVW’s van 7,5 tot 21 ton – de perfecte partner voor stedelijke en regionale distributie. 

Ontwikkeld om te presteren

DAF’s LF-serie biedt een uitstekende wend-baarheid, een makkelijke in- en uitstap, een laag eigengewicht voor het hoogst mogelijke laadvermogen, een hoog comfort, topprestaties en een gunstig brandstofverbruik. De ideale distributietruck in de klasse van 7,5 tot 21 ton GVM. Vlot en comfortabel voor de chauffeur, betrouwbaar, flexibel en zuinig voor de ondernemer.

Bovendien is de modern gestileerde LF-serie een visitekaartje voor elke onderneming. En de DAF LF-serie is niet alleen geknipt voor stad en regio, ook op de lange afstand komen zijn kwaliteiten uitstekend tot hun recht.


Uitnodigend interieur

Open het portier en ervaar de kwaliteit van het nieuwe LF interieur. De styling en de kwaliteit zouden een topklasse personenauto niet misstaan. Door de toegepaste kleuren en materialen biedt de LF cabine een comfortabele, plezierige werkomgeving. Het dashboard en het modern vormgegeven instrumentenpaneel, de goed gepositioneerde handles en schakelaars, het verstelbare stuur met geïntegreerde schakelaars en – als optie – met airbag, onderstrepen dat alle aandacht is besteed aan een optimale ergonomie.

De grote, diep doorgetrokken voorruit en de smalle hoekstijlen zorgen voor een uitstekend zicht op het overige verkeer, waarbij het groen getinte glas helpt de cabine koel te houden. De spiegelbezetting van de LF heeft een groter zichtveld voor meer veiligheid. Geluids- en vibratieniveaus zijn lager vanwege nieuwe motor en cabine ophangingen. Dit resulteert in meer rijderscomfort, meer veiligheid en minder vermoeidheid van de chauffeur.

Het comfort van vermogen

De LF-serie is voorzien van nieuwe vier- en zescilinder PACCAR motoren, ontwikkeld voor de nieuwste Euro 5 emissie-eisen. Bovendien zijn de viercilinder PACCAR FR motoren standaard in EEV uitvoering verkrijgbaar. De nieuwe 4,5 en 6,7 liter motoren bieden de ondernemer maximale efficiëntie, betrouwbaarheid en levensduur. En de chauffeur comfortabele souplesse.

160 tot 300 efficiënte paardenkrachten

De LF-serie biedt een ruime keuze in motorvermogens voor maximale efficiëntie voor elke toepassing.

De 4,5 liter viercilinder PACCAR FR motor is leverbaar met vermogens van 160 pk, 185 pk en 207 pk en met maximum koppels van respectievelijk 600 Nm, 700 Nm en 760 Nm.

De 6,7 liter zescilinder PACCAR GR motor is er met maximum vermogens van 220 pk, 250 pk, 285 pk en 300 pk met maximum koppels van achtereen- volgens 850 Nm, 950 Nm, 1.020 Nm en 1.100 Nm. Belangrijk is dat het maximum koppel al beschikbaar is vanaf 1.200 t/min. Dat betekent optimale souplesse en minder schakelen.

Ontwikkeld voor hoge laadvermogens

Voor elke toepassing een LF op maat. Daarom is de LF niet alleen leverbaar als twee-assige bakwagen, maar ook als trekker en als drie-assige bakwagen met gestuurde naloopas. Met verschillende wielbases. De lay-out van het chassis en de plaatsing van componenten is geoptimaliseerd om de eigenmassa’s zo laag mogelijk te houden en aan het chassis zo veel mogelijk ruimte beschikbaar te hebben.

Het chassis van de LF is gemaakt van een hoogwaardige staalsoort, resulterend in een buitengewoon sterk en toch lichtgewicht chassis voor hoge laadvermogens. Het chassis is volkomen vlak en daarmee de ideale basis voor elke opbouw. Om het de carrosseriebouwer zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn de gaten voor de bevestiging van de opbouw al in de langsliggers voorgeboord. Opbouwbevestigingssteunen zijn als optie leverbaar.

Trucks als de DAF LF-serie worden voor de meest uiteenlopende transporttaken ingezet. Variërend van stads- en regionale distributie tot vervoer over langere afstanden, alsook voor speciale toepassingen, zoals bij gemeentereiniging en brandweer. Die verschillende toepassingen vragen om een uitgebreid leveringsprogramma. Zo kan voor iedere inzet de beste specificatie voor de hoogste productiviteit worden gekozen.

Geschikt voor iedere toepassing

Voor elke toepassing een LF op maat. Daarom is de LF niet alleen leverbaar als twee-assige bakwagen, maar ook als trekker en als drie-assige bakwagen met gestuurde naloopas.

De LF45 is leverbaar voor totaalgewichten van 7,5 tot 12 ton, terwijl de LF55 GVM's van 12 tot 21 ton biedt en treingewichten tot maximaal 32 ton. In alle gevallen zorgt de lage eigenmassa voor toonaangevend hoge laadvermogens voor de hoogste productiviteit.

PTO programma

Omdat voertuigen in de klasse van de DAF LF45 en LF55 voor de meest uiteenlopende toepassingen worden ingezet, is er vraag naar PTO’s. Bijvoorbeeld voor een koelwagen, een kipper of voor de aandrijving van een kraan. Ook hier levert de LF maatwerk met een ruim aanbod aan PTO-mogelijkheden. De FA LF55 serie met 6-cilinder motoren kan nu voorzien worden van een nieuwe optie met indirecte front - end PTO voorbereiding voor koeltransport.