Veelgestelde vragen


Freqently Asked Questions (FAQ)

FAQ's

 • Wie is mijn contractpartner?

  Met een DAF MultiSupport-contract gaat u een overeenkomst aan met DAF Trucks. Op die manier is er altijd een van DAF’s hooggekwalificeerde dealers beschikbaar die de diensten van het DAF MultiSupport-contract kan uitvoeren.
 • Met wie doe ik zaken?

  Uw thuisdealer zal de DAF MultiSupport-diensten uitvoeren, want hij kent uw voertuigen, uw bedrijf en uw eisen en kan u daardoor de best mogelijke ondersteuning bieden.
 • Kan ik met een DAF MultiSupport-contract onderhoud en reparatie in een willekeurige DAF-werkplaats laten uitvoeren?

  Uw DAF MultiSupport-contract sluit u met DAF Trucks; u kunt kiezen voor een landelijke overeenkomst waarin meerdere werkplaatsen kunnen worden opgenomen die uw bedrijf kunnen ondersteunen.
 • Welke diensten kan ik bij een pechgeval in het buitenland verwachten met DAF MultiSupport Full Care?

  U kunt altijd rekenen op snelle assistentie door ITS (International Truck Service). Met DAF MultiSupport Full Care worden in heel Europa niet alleen de kosten van de voertuigreparatie zelf vergoed, maar ook de voorrijkosten van een servicevoertuig en indien nodig de sleepkosten naar de dichtstbijzijnde DAF-dealer. Verder biedt ITS u Europese ondersteuning langs de weg voor uw (semi-) trailer, ongevalmanagement, sleutelservice en assistentie bij ziekte van de chauffeur of boetes; zodat u zo snel mogelijk weer op weg kunt.
 • Is het tarief voor een DAF MultiSupport-contract vast?

  U kunt kiezen voor een index gekoppeld tarief, dat periodiek wordt herzien aan de hand van officiële inflatiecijfers, of voor een inflatiebeschermd tarief dat de gehele looptijd hetzelfde blijft, ervan uitgaand dat uw rij-omstandigheden en toepassing niet veranderen.
 • Wat als mijn werkelijk gereden kilometers afwijken van de contractkilometers?

  Periodiek zal DAF Trucks verschillen tussen werkelijk gereden kilometers en contractkilometers rapporteren. Zolang het verschil binnen overeengekomen grenzen blijft, zal DAF minder of meer gereden kilometers verrekenen zonder het kilometertarief aan te passen.
 • Wat gebeurt er als de thuisbasis van mijn voertuigen verandert?

  Indien u besluit de thuisbasis van voertuigen met een DAF MultiSupport-contract te wijzigen, let er dan op dat DAF Trucks hiervan op de hoogte wordt gesteld zodat in overleg een nieuwe thuisdealer kan worden geselecteerd. In dergelijke gevallen kan het nodig zijn de tarieven aan te passen.
 • Wat als het gebruik van mijn voertuigen verandert?

  Stel DAF Trucks op de hoogte indien het gebruik van uw voertuig verandert, zodat de onderhoudsfrequentie kan worden geoptimaliseerd voor het nieuwe gebruik en het tarief eventueel overeenkomstig kan worden bijgesteld.
 • Mijn winstgevendheid verhogen?

  Omdat de DAF MultiSupport oplossing volledig is toegesneden op uw behoefte, zal uw DAF-dealer met alle plezier voor u uitrekenen hoe DAF MultiSupport uw winstgevendheid kan verhogen!