Distributiecentra

PACCAR Parts Europe


De winstgevendheid van een truck is afhankelijk van de geschiktheid. De beschikbaarheid van onderdelen voor onderhoud en reparatie speelt hierbij een essentiële rol. Onderdelendistributie is een van de kerncompetenties van PACCAR. 

PACCAR Parts heeft in totaal 13 distributiecentra op strategische locaties over de hele wereld voor de dagelijkse levering van onderdelen aan een groeiend aantal PACCAR dealers en klanten. De omzet van PACCAR Parts is sinds 1996 meer dan verdrievoudigd en realiseerde in 2007 een omzet van $2,3 miljard.

PDC Leyland     1) PACCAR Distributiecentrum (PDC)
Leyland
2) PACCAR Distributiecentrum (PDC)
Eindhoven
3) PACCAR Distributiecentrum (PDC)
Budapest
4) PACCAR Distributiecentrum (PDC)
Madrid
5) PACCAR Distributiecentrum (PDC)
Baywater
6) PACCAR Distributiecentrum (PDC)
Lancaster
7) PACCAR Distributiecentrum (PDC)
San Lois Potosi
8) PACCAR Distributiecentrum (PDC)
Atlanta
9) PACCAR Distributiecentrum (PDC)
Rockford

10) PACCAR Distributiecentrum (PDC)
Oklahoma City

11) PACCAR Distributiecentrum (PDC)
Brampton
12) PACCAR Distributiecentrum (PDC)
Renton
13) PACCAR Distributiecentrum (PDC)
Las Vegas

De klant wil maximale beschikbaarheid van zijn trucks. Onderhoud moet zo efficiënt mogelijk gepland worden en defecten moeten zo snel mogelijk verholpen worden. Een optimale beschikbaarheid van onderdelen in combinatie met korte leveringstijden speelt hierbij een essentiële rol.

De opslag van onderdelen bij de Europese DAF dealers wordt aangestuurd vanuit de vier ultramoderne distributiecentra van PACCAR parts. De grootste is gevestigd op het terrein van DAF in Eindhoven en heeft een oppervlakte van 46.500 vierkante meter. Daarnaast zijn er PACCAR Parts distributiecentra in Leyland (VK), Madrid en Boedapest. Jaarlijks verwerken deze distributiecentra zo'n 400.000 zendingen. PACCAR Parts Europe haalt een leveringsbetrouwbaarheid van 98%, een prestatie van wereldklasse in de distributiesector.