DAF-ruildelen

Het grootste assortiment ruildelen in de industrie 


DAF biedt een alternatief van hoge kwaliteit voor een groot aantal onderdelen, zoals startmotoren, dynamo's en transmissies. Deze staan bekend als DAF-ruildelen. DAF heeft het grootste assortiment ruildelen in de industrie.

Hoogste kwaliteitseisen

Net als onze originele DAF onderdelen voldoen ook onze originele ruildelen aan de hoogste kwa-liteitsnormen. Zij worden gereviseerd en getest volgens de bestaande DAF-normen voor nieuwe onderdelen. Hierdoor wordt gegarandeerd dat de kwaliteit van deze ruildelen gelijkwaardig is aan die van nieuwe onderdelen. Daarom gelden voor DAF-ruildelen ook dezelfde garantievoorwaarden als voor nieuwe originele DAF onderdelen.

Hergebruik van onderdelen is beter voor het milieu en kan bovendien aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Met DAF-ruildelen verlaagt u uw bedrijfskosten in hoge mate door snelle vervanging van complete onderdelen tegen een aantrekkelijke prijs.

De voordelen van een DAF-ruilmotor:

 • Gereviseerd als nieuw volgens oorspronkelijke DAF-specificaties
 • Uitgebreid getest
 • Waar voor uw geld
 • Voertuig staat korter stil
 • Uitgebreide DAF-garantie

DAF-ruildelen - Motoren

Als een defecte of versleten motor vervangen moet worden, kunt u met DAF-ruildelen kiezen voor een in de fabriek gereviseerde ruilmotor. De kwaliteit van deze krachtbron is gelijk aan die van de originele DAF-motor, omdat voor het revisieproces dezelfde strikte regels gelden als voor het productieproces. Een originele ruilmotor van DAF Exchange Parts is daarom zo goed als nieuw. Bijkomend voordeel is, dat hij de prijs heeft van een ruildeel. DAF kan een uitgebreid assortiment bieden: korte blokken, lange blokken en complete ruilmotoren. Zo garanderen we dat er voor elke reparatie een geschikte oplossing is.

Ruilmotor met toegevoegde waarde

Betrouwbaarheid, brandstofverbruik, onderhouds-kosten, emissiewaarden en garantie zijn belangrijke factoren bij uw keuze voor DAF-trucks. Voor een ruilmotor moet hetzelfde gelden. Deze motoren worden door DAF Trucks volledig gedemonteerd en weer in elkaar gezet als nieuwe motoren. De gereviseerde motoren worden vervolgens getest onder dezelfde omstandigheden als nieuwe motoren. Pas na een grondige analyse van de testresultaten worden de motoren vrijgegeven voor de verkoop. Daarom heeft een originele DAF-ruilmotor duidelijk een toegevoegde waarde in vergelijking met een motor die is gereviseerd in uw eigen werkplaats of door derden. Door een DAF-ruilmotor te gebruiken, kan bovendien de restwaarde van uw truck toenemen.

De voordelen van een ruil-versnellingsbak:

 • In alle opzichten afgestemd op de DAF-aandrijflijn
 • Minimale frictie voor een gunstig brandstofverbruik
 • Hoge kwaliteit, aantrekkelijk geprijsd
 • Dezelfde garantie als voor nieuwe versnellingsbakken
 • Milieuvriendelijk dankzij hergebruik van materialen
 • Kosten vooraf bekend (in tegenstelling tot reparatie)
 • Minimale stilstand doordat onderdelen compleet worden vervangen.

DAF-ruildelen - Versnellingsbakken

Een ruil-versnellingsbak die net zo probleemloos schakelt als een nieuwe? Compleet met fabrieksgarantie voor gegarandeerde duurzaamheid?

Ja, het is inderdaad mogelijk, want een in de fabriek gereviseerde versnellingsbak van DAF Exchange Parts biedt u de kwaliteit van een nieuwe versnellingsbak voor de aantrekkelijke prijs van een ruildeel. DAF heeft een originele ruil-versnellingsbak voor vrijwel elke truck in het programma.

Optimale bedrijfszekerheid

De versnellingsbak is een belangrijke schakel in de aandrijflijn van uw truck. Hiermee is het mogelijk in de juiste versnelling te rijden, ongeacht lading of snelheid, en zo zuinig mogelijk. Met motoren die meer dan 500 pk genereren, kunnen de krachten in de versnellingsbak makkelijk oplopen tot duizenden Newtonmeter. Bij dergelijke krachten krijgt de versnellingsbak het zwaar te verduren.

Niemand wil onnodige risico's nemen. Daarom kiest u natuurlijk voor topkwaliteit bij het vervangen van een  defecte versnellingsbak. Met een ruil-versnellingsbakvan DAF Genuine Parts met complete fabrieksgarantie kiest u voor optimale bedrijfszekerheid en optimaal comfort bij het schakelen.

De voordelen van DAF-ruilkoppeling:

 • Gereviseerd als nieuw volgens oorspronkelijke DAF-specificaties
 • Minder stilstandtijd
 • Waar voor uw geld
 • Direct leverbaar
 • Uitgebreide DAF-garantie

DAF-ruildelen - Koppelingen

Als een defecte of versleten koppeling vervangen moet worden, kunt u met DAF-ruildelen kiezen voor een in de fabriek gereviseerde koppeling. De kwaliteit van dit ruildeel is gelijk aan die van een gloednieuwe unit, omdat voor de revisie dezelfde strikte regels gelden als voor het productieproces. Een originele ruilkoppeling van DAF Exchange Parts is daarom letterlijk zo goed als nieuw. Bijkomend voordeel is, dat hij de prijs heeft van een ruildeel.

Maximale prestaties

De koppeling is een essentieel onderdeel van de aandrijflijn en is in de praktijk vaak aan grote slijtage onderhevig. Hij moet maximale prestaties leveren onder de meest extreme omstandigheden. Tegelijkertijd moet hij de chauffeur voldoende comfort bieden door trillingen te absorberen. Daarom bestaat een koppelingskit van DAF uit perfect op elkaar afgestemde onderdelen.

De voordelen van DAF-ruildynamo's en startmotoren:

 • In alle opzichten afgestemd op uw DAF-truck
 • Maximale prestaties
 • Maximale bedrijfszekerheid
 • Maximale levensduur
 • Minimale geluidsproductie voor optimaal comfort
 • Dezelfde garantie als voor nieuwe onderdelen
 • Milieuvriendelijk dankzij hergebruik van materialen
 • Kosten vooraf bekend (in tegenstelling tot reparatie)
 • Groot assortiment
 • Makkelijk te bestellen, korte levertijd

Originele DAF-ruildelen - Startmotoren en dynamo's

Bedrijfszekerheid is het belangrijkste voor een truck, want stilstand betekent minder productiviteit. Direct starten staat daarom voorop. Hiervoor is niet alleen een krachtige startmotor nodig, maar ook een betrouwbare accu, die door de dynamo wordt opgeladen.

Deze drie onderdelen moeten perfect op elkaar afgestemd zijn, zodat de motor altijd gestart kan worden en alle elektrische en elektronische onderdelen van de moderne DAF-truck van stroom worden voorzien. Kies dus altijd voor originele DAF-onderdelen als uw dynamo of startmotor vervangen moet worden. Daarmee voorkomt u onaangename verrassingen.

Optimale bedrijfszekerheid

Een ketting is even sterk als de zwakste schakel. Zo zal een nieuwe accu die is aangesloten op een dynamo met onvoldoende vermogen nooit de prestaties leveren die u nodig hebt. Dit merkt u bij het starten, vooral in de winter, maar ook als er onvoldoende vermogen is om alle apparatuur en de verlichting aan boord van stroom te voorzien.

Naast onze accu's van superieure kwaliteit biedt DAF Exchange Parts dan ook aantrekkelijk geprijsde ruildynamo's en - startmotoren aan. Deze zijn letterlijk zo goed als nieuw en zijn precies volgens de fabrieksspecificaties gereviseerd. Op deze manier is elke schakel van de ketting in optimale conditie en kunt u op het elektrische circuit van uw truck blijven vertrouwen - voor optimale bedrijfszekerheid.