driven by quality


DAF wordt gedreven door kwaliteit. In alle opzichten. In alle hoeken van de organisatie. Het doel van DAF: de hoogst mogelijke kwaliteit en klanttevredenheid realiseren.

PACCAR Production System

Elke afdeling bij DAF is verantwoordelijk voor de kwaliteit die zij levert. Zo zijn bijvoorbeeld de afdelingen waar de motorblokken en cilinderkoppen geproduceerd worden, verantwoordelijk voor de kwaliteit die aan de Motorenassemblage geleverd wordt. Sterker nog: die verantwoordelijkheid geldt ook op individueel niveau. Iedere werknemer is verantwoordelijk voor de kwaliteit die hij of zij zelf levert. De werknemers vormen de basis van het PACCAR Production System: een continue inspanning om een steeds hogere kwaliteit te bereiken. DAF-werknemers kennen de praktijk als geen ander en zijn de specialisten als het gaat om de vraag hoe ze hun werk nog beter en efficiënter kunnen uitvoeren. Het PACCAR Production System streeft ernaar alles de eerste keer goed te doen.

ISO/TS 16949

De continue focus op kwaliteit en klanttevredenheid heeft ertoe geleid dat DAF Trucks N.V. de eerste truckfabrikant ter wereld is die voldoet aan de nieuwe wereldstandaard ISO/TS 16949 op gebied van kwaliteit. In vergelijking met de ISO 9001-norm volgens welke DAF al in 1992 werd gecertificeerd, legt ISO/TS 16949 meer nadruk op aspecten zoals continue verbetering en het voorkomen van afwijkingen en verspilling. Laatstgenoemde norm sluit dan ook naadloos aan op methodieken zoals Six Sigma en Kaizen, die als belangrijke tools van het PACCAR Production System worden beschouwd.

DAF trucks: kwaliteitstrucks gebouwd door kwaliteitspersoneel.